BRÖLLOPSFOTOGRAF GÖTEBORG

Idag och för alltid

Att få en helt egen dag för att få fira kärleken mellan er, det är onekligen fantastiskt. Så många ögonblick man vill minnas för alltid – ett intimt ögonblick mellan er, ett tal fullt av kärlek och ömhet, eller doften av buketten. Ju längre tiden går, desto lättare glöms de små detaljerna.

Låt mig hjälpa er minnas dem. 

Sofie&Jamie_Bröllop_små-33
Brudpar i solnedgången som är kärleksfulla mot varann

Ögonblicken

Första dansen som nygifta. Förhoppningen om att de inövade stegen sitter som de ska. Låten ni noga valt ut. Pirret av att dansa inför era gäster. Kommer ni trampa varann på tårna, eller är det då ni skiner som mest? 

Sofie&Jamie_Bröllop_små-03

Känslorna

Dina brudtärnor hjälper dig med klänningen, din förälder hjälper dig knyta slipsen. Nervositeten när du tittar dig i spegeln och gör dig redo för att träffa din blivande make eller fru. Som att se varann på nytt.

Sofie&Jamie_Bröllop_små-43

Detaljerna

Otaliga ringar som scrollats förbi innan ni hittade de rätta. Blommor som specifierats i färg och kanske sort. Tårta som provsmakats. Menyer som studerats. Jag ser till så ni inte glömmer era viktiga detaljer.

Foto: Natalie Greppi      

VÄLKOMMEN HIT

Jag heter Rebecca och du har antagligen hittat hit för att du är nyfiken på mitt fotograferande. Jag är uppvuxen i storm och salt, i Göteborgs norra skärgård. Jag har fotograferat sen jag var 12 år, och verkar inte kunna sluta.

OM MIG

Standardfrågan på alla arbetsintervjuer – vem är du? Vad vill du säga om dig själv?

Jag vet inte hur du känner för den frågan, men jag skulle behöva långt mycket mer tid än en arbetsintervju för att svara på det. Till yrket är jag läkare – det har jag valt för att jag älskar att jobba med människor, och den kontakten och inblicken man kan få i en annan människas liv är så värdefull. Det är lite samma anledning till att jag älskar att fotografera. Ett foto är så mycket mer än bara en bild på något – det är ett minne, en känsla, en sekund fångad för alltid. 

Jag är också mamma till två härliga barn, Freya och Saga, och gift med en man jag hängt ihop med sen jag var 16 år. Vår bröllopsdag var helt fantastisk och perfekt på alla sätt och vis, och jag är evigt tacksam att vi själva valde att prioritera fotograf hela dagen. Jag kollar på våra bröllopsbilder i princip dagligen – det finns minst en bild i varje rum här hemma. Precis de känslorna jag får av mina bilder, vill jag ge till er.

Mina favoritögonblick från mitt bröllop…

Bröllopsfotograf som är glad och tittar in i kameran, på en äng
Kvinna i brudklänning i motljus bakifrån, med brudbukett i handen
Brudpar som kysser varann i motljus
Brudpar med mörk himmel i bakgrunden, brudgum kysser bruden på pannan, blombukett i handen.
Ryggen på brudklänning med blommor och knappar

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Nu! Ju snarare du tar kontakt, desto större chans att jag är ledig ert datum. Vänta inte för länge, helt enkelt. Även om du är ute i sista minuten får du gärna skriva och fråga om jag är ledig.

I samband med att ni bokar mig, skriver vi på ett avtal för både er och min trygghet. Då betalar ni också en bokningsavgift på 30%, och så fort den är betald och avtalet är påskrivet, är jag bokad på ert datum.

Bokningsavgiften betalas 30 dagar från bokning och dras sedan av på slutfakturan. Vid avbokning senare än 3 månader innan bröllopet debiteras 50 % av resterande belopp. 

Om ni behöver omboka bröllopet, exempelvis på grund av sjukdom, har jag fri ombokning i ett år framöver till samma kostnad 

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, återbetalas hela beloppet inklusive bokningsavgift.

Ni får 5-10 bilder inom 3 dagar från bröllopet, som en tjuvkik på era bilder. Alla övriga bilderna levereras inom 3 veckor efter bröllopet. 

Reseersättning ingår i priset i Västra Götaland och Halland. Annars tar jag 18,50 kr/mil. 

Om ni behöver skjuta upp bröllopen på grund av covid-19, har ni fri ombokning inom 1 år från ordinarie datum. Ni måste meddela mig det nya datumet senaste 3 månader innan. Om jag inte har tillgänglighet det nya datumet och ni väljer att avboka, återbetalas 50% av bokningsavgiften, totalt 25% av avtalet. 

Önskar ni istället avboka fotograferingen direkt gäller ordinarie villkor, det vill säga bokningsavgiften återbetalas ej. 

 

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande. 

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

Det går fint att boka ert datum så länge, även om ni inte bestämt er hur många timmar ni vill ha. Det går att båda uppgradera paketet eller bara lägga till extra timmar. Då debiterar jag 1800 kr/h extra och det blir minst 50 bilder varje timme. 

Observera dock att bokningsavgift ändå måste betalas för att jag ska vara bokad ert datum, men det går bra att ta 4-timmarspaketet och betala bokningsavgift på det och lägga till timmar/uppgradera paket senare.

Ja, det går bra. Ni kan då boka en vanlig parfotografering, som ni kan läsa om här. Då kan ni välja valfri timme under dagen för porträtt, men jag rekommenderar golden hour som är timmen innan solen går ner.

Bröllopspaketen

4 TIMMAR

Är det viktigaste för er förberedelser, vigseln, samt porträtt? Eller kanske önskar ni golden hour-bilder (då ljuset är som finast, ca 1 timme innan solen går ner) i kombination med mingelbilder och bilder från er middag/fest? Fyratimmarspaketet kan räcka gott och väl för att fånga det ni tycker är viktigast. Vi planerar tillsammans det bästa upplägget för er! 

13 000 kr

Bröllopsdukning med mörk himmel i bakgrunden och stor, maffig blombukett
Brudbukett och hand med förlovningsring och vigselring på fingret.

8 timmar

På 8 timmar hinner vi dokumentera mycket av er dag! Lite förberedelser, first look, vigsel, mingel, porträtt eller middag. Såklart får ni disponera timmarna som ni vill, kanske är festen viktig, eller att jag fotar er från direkt på morgonen?

21 000 kr

12 TIMMAR

Er bröllopsdag är en lång dag – på 12 timmar hinner jag dokumentera er från morgon till kväll. Jag hinner vara med från förberedelser till fest, och allt där emellan. Om ni önskar kan vi smita ut och fota porträtt under golden hour under middagen (det gjorde vi, rekommenderar verkligen, min favoritbild på oss togs då!).  Detta är all inclusive-paketet där vi verkligen kan få med alla stunder från er dag. 

26 000 kr

Bröllopsdukning med bröllopsmeny och blombukett
Brudpar som kysser varann framför rosbuskar med brudbukett i handen
Brudpar som kramas i solnedgången med havet i bakgrunden
Kärleksfullt brudpar som står och blickar ut över havet
Brudpar som kysser varann under träd
Bröllop_Emma&Simon_bröllopsfotografRebeccaErkenstam_BohusFästning_MarstrandsHavshotell_-037
Bröllop_Emma&Simon_bröllopsfotografRebeccaErkenstam_BohusFästning_MarstrandsHavshotell_-233

Fokus på känslor

Som bröllopsfotograf är det viktigt för mig att ni verkligen kan minnas dagen och återuppleva era känslor från dagen när ni ser på bilderna. Det är också lika viktigt för mig att ni får en fin upplevelse med mig på plats – ni ska få njuta av egentiden vid porträttfotograferingen, och jag kommer stötta er under hela dagen och hjälpa till med det jag kan. 

Så oavsett om du gifter dig här i Göteborg, i en annan del av Sverige eller till och med utomlands – så hänger jag med och förevigar er magiska dag.

Skicka en bokningsförfrågan

TILLGÄNGLIGA TIDER 2022
FULLBOKAD
TILLGÄNGLIGA TIDER 2023
6 tider kvar