REBECCA ERKENSTAM
GRAVIDFOTOGRAF GÖTEBORG

För alltid ska jag bära dig

Jag bär dig i min mage först. Varmt, mysigt. Du sparkas, och jag knuffar tillbaka. Du hör min röst, mitt hjärta.

Sen bär jag dig i mina armar. Vi pratar, kramas, myser. Du hör min röst, mitt hjärta, och jag ditt.

Men även när du är för stor bär jag dig, kanske inte i mina armar, inte på min rygg. Men för alltid bär jag dig i mitt hjärta, mitt väsen.

Du är min röst, mitt hjärta.

RoseMarie-20
Hanna_Hörnlund_gravidfotograf_rebecca_erkenstam_göteborg-37

Buffar

Första buffarna är alltid magiska. Som en fiskstjärt som snärter till, som tarmrörelser, eller en faktisk spark. Första rörelserna är olika för alla. Vissa känner i vecka 12, andra först vecka 25. Det sparkas på revben, blåsa, ja åt alla håll verkligen. Oavsett hur jobbigt det är mot slutet med rörelser och sparkar, kommer du sakna dem när bebis är i din famn på utsidan, det vågar jag lova.

Sophia_Waldemarson_gravidfotograf_göteborg_tjolöholms_slott--24

Växa

Det är mycket som växer nu. Din bebis växer i raketfart från det att hen blir till. Från två små celler till en hel bebis! Din mage växer också, och inte sällan andra delar på din kropp. Det som kommer växa mest är dock kvar – ditt hjärta kommer bli enormt när din lilla filur tittat ut. 

Gravidfotografering_PanPan_fotografRebeccaErkenstam_Göteborg-69

Längtan

Jag vet att du längtar, men det går snabbare än du tror. Även om du vill träffa bebis, se vad hen har för hårfärg, ögonfärg, lära känna hen, så lär du känna din bebis redan nu. En aktiv bebis, eller en lugn? Kanske gillar bebis musik, kanske somnar hen gott när du är på promenad? Det finns gott om tid att lära känna varann på utsidan, men bara 9 månader på insidan. 

Foto: Natalie Greppi      

VÄLKOMMEN HIT

Jag heter Rebecca och du har antagligen hittat hit för att du är nyfiken på mitt fotograferande. Jag är uppvuxen i storm och salt, i Göteborgs norra skärgård. Jag har fotograferat sen jag var 12 år, och verkar inte kunna sluta.

OM MIG

Standardfrågan på alla arbetsintervjuer – vem är du? Vad vill du säga om dig själv?

Jag vet inte hur du känner för den frågan, men jag skulle behöva långt mycket mer tid än en arbetsintervju för att svara på det. Till yrket är jag läkare – det har jag valt för att jag älskar att jobba med människor, och den kontakten och inblicken man kan få i en annan människas liv är så värdefull. Det är lite samma anledning till att jag älskar att fotografera. Ett foto är så mycket mer än bara en bild på något – det är ett minne, en känsla, en sekund fångad för alltid. 

Jag är också mamma till två härliga barn, Freya och Saga, och gift med en man jag hängt ihop med sen jag var 16 år. Med Freya fotade min man gravidbilder. Han är ingen fotograf alls, och eftersom jag med Saga faktiskt anlitade en professionell fotograf har jag sett skillnaden, och oj vad jag ångrar min dumsnålhet med Freya. Jag kollar på våra professionella bilder i princip dagligen – bröllop, graviditeten med Saga och Sagas förlossning. De inger så starka känslor, varje gång jag ser dem på väggen. 

Precis de känslorna jag får av mina bilder, vill jag ge till er.

Mina graviditeter och förlossningar…

Bröllopsfotograf som är glad och tittar in i kameran, på en äng

FRÅGOR & SVAR

VANLIGA FRÅGOR

Nu! Ju snarare du tar kontakt, desto större chans att jag är ledig när du är i ”rätt vecka”. Vänta inte för länge, helt enkelt. Vanligen är det bra att genomföra fotograferingen ca vecka 26-35, men allt beror på hur du mår, och vad du själv önskar.

Även om du är ute i sista minuten får du gärna skriva och fråga om jag är ledig.

Om vädret eller hälsan inte är på vår sida, eller något annat händer, så försöker vi i första hand boka om datumet till något längre fram. Skulle det vara så att bebisen hinner födas, kan vi istället göra en nyfödd/familjefotografering. Ombokning är kostnadsfritt, men med reservation att jag redan är bokad/upptagen vissa datum och således går det inte välja helt fritt. Ombokad fotografering ska ske inom 6 månader från ordinarie datum.

I samband med bokning betalar du bokningsavgift på 30%, som sedan dras av på slutfakturan. När den är betald är jag bokad för dig det datumet vi bestämt. Om du avbokar fotograferingen efter den är betald, återbetalas den inte. 

Om jag behöver avboka pga allvarlig sjukdom, eller om jag av någon anledning ej kan leverera bilderna, återbetalas hela beloppet inklusive bokningsavgift.

Inom 2 veckor från fotograferingen, men oftast är jag snabbare än så!

 

Reseersättning ingår i priset i Västra Götaland och Halland. Annars tar jag 18,50 kr/mil. 

Såklart ses vi inte om någon av oss har symptom på Covid-19. I övrigt håller vi avstånd från varann, och fotograferingen sker utomhus. 

Skulle någon av oss få symptom ombokar vi i första hand tiden, antingen senare under graviditeten eller till en nyfödd/familefotografering. En ny fotografering ska ske inom 6 månader, och önskar du istället avboka fotograferingen gäller ordinarie villkor, det vill säga bokningsavgiften återbetalas ej. 

Bilderna du köper får du använda fritt till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex ”Foto: Rebecca Erkenstam” eller ”foto: Lajke Photography”). Detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande. 

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier, om inget annat är överenskommet.

GRavidpaketet

Kärleken i centrum

Kärleken till din mage, din kropp, din partner eller bara till dig själv. Det är kärlek och känslor som står i centrum under vår fotografering tillsammans. 

Detta ingår i gravidfotograferingEN:

4000 kr

Lyxpaketet

Är det någon gång extra allt passar, så är det väl nu? 

Detta ingår i lyxpaketet:

6000 kr

(Värde 9400 kr)

Extra bilder

Om du vill välja till fler bilder än det som ingår i grundpaketet går det såklart bra. Detta kan du köpa till efter fotograferingen.

Fine art prints

Vill du köpa till fine art prints, album eller fotolåda, finner du prislistan här nedan.

NYFÖDDFOTOGRAFERING & familjefotografering

Om du bokar en gravidfotografering med mig, har du också möjlighet att boka en nyföddfotografering med ditt lilla mirakel. Jag gör inga nyföddfotograferingar för nya kunder, utan erbjuder det exklusivt till de som jag redan fotat. Detsamma gäller familjefotografering, om det är så att ni vill återkomma längre fram när barnet/barnen är lite större. 

Vill du läsa mer om nyföddfotografering och familjefotografering kan du göra det här: 

Skicka en bokningsförfrågan

TILLGÄNGLIGA TIDER JANUARI
FULLBOKAT
TILLGÄNGLIGA TIDER FEBRUARI
2 tider kvar
TILLGÄNGLIGA TIDER MARS
3 tider kvar