Grattis till din graviditet

Oavsett hur du mår, vem du är, så skapar din kropp magi när den tillverkar en helt ny människa. Hylla det.

Nio månader kan kännas som en otroligt lång tid,och mot slutet längtar många bara efter sitt barn. Man vill sova på mage igen, kunna plocka upp tappade saker, kunna äta som vanligt. 


Men från en som varit gravid och fött två barn - tro mig, när jag tittar tillbaka var det en kort tid och jag är så glad att jag tagit många bilder under min graviditet som jag kan titta tillbaka på och minnas sparkarna från mina fantastiska barn.

Precis plussat?

Ladda ner en liten guide här för vad du behöver tänka på första tiden. 

Hej!


Jag heter Rebecca och du har antagligen hittat hit för att du är nyfiken på mitt fotograferande. Jag är uppvuxen i storm och salt, i Göteborgs norra skärgård. Jag har fotograferat sen jag var 12 år, och verkar inte kunna sluta.

REBECCA

Fotograf, mamma, läkare, palettbladsnörd, drömmare...

Standardfrågan på alla arbetsintervjuer - vem är du? Vad vill du säga om dig själv?

Jag vet inte hur du känner för den frågan, men jag skulle behöva långt mycket mer tid än en arbetsintervju för att svara på det. Till yrket är jag läkare - det har jag valt för att jag älskar att jobba med människor, och den kontakten och inblicken man kan få i en annan människas liv är så värdefull. Det är lite samma anledning till att jag älskar att fotografera. Ett foto är så mycket mer än bara en bild på något - det är ett minne, en känsla, en sekund fångad för alltid. 


Jag är också mamma till två härliga barn, Freya och Saga, och gift med en man jag hängt ihop med sen jag var 16 år.


Bland det bästa jag vet är att fånga känslor på bild, oavsett vilken känsla det är. Att fånga och spara just det ögonblicket för alltid. Det är fantastiskt.

OMDÖMEN

från andra kunder

Jag är vanligtvis ganska obekväm framför kameran, men Rebecca fick mig att känna mig både trygg och stark när jag gjorde min gravidfotografering! Har även gjort familjefotograferingen vilket var väldigt kul och det blev många härliga skratt!


Så himla nöjd med alla fantastiska bilder!

- Ida Kron

Jag kan verkligen rekommendera Rebecca! Så underbart fina bilder som förevigar lilla livet i magen tillsammans med syskonen och oss föräldrar.


Rebecca är en pärla som fångar spontana fina ögonblick och hon gör det verkligen lätt att slappna av framför kameran. För stor som liten. Vi är verkligen så nöjda efter fotograferingen med Rebecca!

- Linn Wind


Jag har haft förmånen att bli fotograferad av Rebecca vid två tillfällen under min graviditet. Inte nog med att bilderna blev jättehärliga så slogs jag också utav Rebeccas fina bemötande. Med henne bakom kameran kändes det lättare att slappna av framför den. Dessutom så upplevde jag också Rebecca som väldigt ödmjuk, flexibel och med nära till skratt.

Kan varmt rekommendera en fotografering med henne!

- Veronika Andersson

NÄR TIDEN FLYGER FÖRBI


Som förälder själv vet jag hur snabbt tiden går med barn. Det går liksom inte att ha för många bilder på våra ögonstenar, för att minnas den där tiden som är så unik.


Du är bara gravid med ditt barn en gång, och ditt barn är bara nyfödd en gång. Det är en tid vi ofta bär med oss nära hjärtat. En nyföddfotografering är ett sätt att föreviga känslan. Visst kan du nästan känna doften av det där perfekta, mjuka lilla huvudet? 
Vad ingår i ett fotografering? 

Förberedelseguide


Via mail får du en PDF-broschyr med tips och bra information inför din fotografering, exemeplvis vad ni ska ha på er och hur du kan förbereda dig för vår stund ihop. 

Planering tillsammans


När du skickar en förfrågan på bokning till mig får du gärna skriva om du har specifika önskemål kring bilderna. Före fotograferingen kommer vi planera tillsammans kring fotoplats, kläder, typ av bilder, och särskilda önskemål. Ni får chans att berätta vem eller vilka som är med på bilderna, och hur ni vill använda dem. Ni kan skicka bilder kring hur ni tänkt er bilderna, om såna finns.

Vi planerar på det vis som känns bäst för er - ett kort möte, över telefon eller mail/sms. 

Digitalt urval


Hur många bilder som ingår i fotograferingen skiljer sig mellan paket, men du får alltid se alla bilder som jag redigerad och välja ut dina favoriter. Det går också fint att köpa till bilder utöver de som ingår. 

Din investering

Planeringssamtal

Vi hörs antingen över telefon (ca 20 min samtal) eller om du föredrar mail/sms. Vi pratar igenom önskemål och visioner, och i slutet av samtalet har vi sammanfattning så att vi båda har samma bild av fotograferingen. Peppen!


Urvalsgalleri (minst 30 bilder)

Efter fotograferingen får du en länk till ett galleri med redigerade, högupplösta bilder. Där får du välja ut de 10 bilder som ingår i gravidpaketet.


Låna kläder

Jag har flera klänningar och kläder du kan låna om du känner att din garderob inte räcker till. Hör av dig med din storlek så skickar jag bilder!


Du i fokus

En mysig stund med undertecknd ingår såklart. Jag har med mig fika och nåt att dricka, och du får vara huvudperson för en stund.

3000 kr

Hur går det till? 

BOKNING

Du hör av dig till med med bokningsförfrågan, antingen via formuläret nedan eller via mail/telefon som du hittar längst ner på sidan. Vi bestämmer datum tillsammans.

När vi bokat får du förberedelse-guiden som innehåller tips och vanliga frågor och svar, och annan matnyttig information relaterat till den fotografering du bokat.

PLANERING

Inför vår fotografering planerar vi enligt dina önskemål. Vi bestämmer fotoplats, tid, dag, och går igenom speciella önskemål ni har för bilderna. Planeringen kan ske via mail, telefon eller ett kort möte, vilket som passar er bäst.

FOTOGRAFERING

Vi ses på förutbestämd plats och fångar magi, kärlek, känslor. Jag har med mig lite fika för när energin behövs fyllas på, samt filt för den som fryser eller behöver sitta och vila en stund. 

LEVERANS

BETALNING

Ni får bilderna levererat digitalt via Pixieset. Där kan ni, i lugn och ro, skrolla igenom bilderna och markera vilka ni vill ha. När ni känner er klara meddelar ni mig, så fixar jag så att ni kan ladda ner bilderna högupplösta via hemsidan. 

Fakturering sker via Frilans finans och ska vara betald inom 14 dagar efter leverans.

FRÅGOR OCH SVAR

Om vi behöver avboka/omboka?

Om vädret eller hälsan inte är på vår sida, eller något annat händer, så försöker vi i första hand boka om datumet till något längre fram. 
Avbokning av fotografering måste ske minst 24 h innan planerad fotografering, från både ditt och mitt håll. 

När ska jag boka?

Hör gärna av dig direkt när du bestämt dig. Antal tider är begränsade och det är störst chans att vi hittar ett datum som passar om du hör av dig tidigt. Är du gravid och undrar när fotografering passar bäst? Hör av dig så bollar vi! Ofta fungerar det fint mellan ca vecka 28-36.

Hur används bilderna?

Bilderna du köper får du använda fritt i till privat bruk, och gärna uppge mitt namn i samband med publicering av bilden (ex "Foto: Rebecca Erkenstam" eller "foto: Lajke Photography"). detta innebär att du får använda dina bilder fritt för framkallning och användning på internet. Bilderna får ej redigeras, vilket inkluderar användning av filter på bilderna. Det går dock bra att beskära bilden vid publicering på Instagram och liknande. 

Jag kommer använda bilderna i min marknadsföring och i mina sociala medier. 

Vad gäller kring Covid-19?

Vi håller avstånd när vi ses, och eventuellt möte sker utomhus. All fotografering sker utomhus eller inomhus med gott om avstånd. Vi tvättar händerna före vi ses och jag har med handsprit.

Självklart ombokar vi vid förkylningssymptom.

LEDIGA TIDER

Juli 1 tid              Augusti 2 tider               September 2 tider 

Kontakta mig för

bokning eller frågor